Děkujeme za Váš zájem o naši společnost. Prosím zanechte nám Vaše kontaktní údaje prostřednictvím e-mailu:  obchod@vlastnikava.cz

tel. čísla: +420 775 997 596

budeme Vás neprodleně kontatovat.

Těšíme se na navázání dlouhodobé spolupráce, založené na osobním přístupu a navržení konkrétního řešení šitého na míru Vašim požadavkům.

O kávě

Abyste se dozvěděli více o kávě, kterou používáme pro přípravu směsí, připravili jsme pro Vás několik tipů, rad a informací. Vždy se však setkáte se 100% arabicou prvotřídní kvality. Káva je vždy čerstvě upražena a ručně namíchána, tak aby se k Vám dostala v co možná nejvyšší kvalitě.

 

BRASIL

káva Brazílie

Brazilie je největším a nejdůležitějším producentem kávy na světě, vyroste zde zhruba 35% světové produkce kávy. Chuť této Arabicy se vyznačuje ovocnou chutí bez stopy hořkosti. Z dalších doušků této kávy vysoké kvality můžeme rozpoznat chuť, která má náznak čokolády. Pro její plné tělo, hustou cremu a chuť po čokoládě je Brazilská káva vhodná pro chvíle odpočinku a klidu. Brazilská káva je bez náznaku hořkosti.

Věděli jste, že…?

Bourbon Santos je nejlepší Brazilský druh kávy. Kávová zrna jsou první tři až čtyři roky malá a vlnité, poté se zvětšují a přibírají na objemu.

Tip:

je nejlepší volbou pro většinu směsí.

 

COSTA RICA

Costa rica Káva

Káva dovážená ze středoamerické země je všeobecně známa pro svou vysokou kvalitu. Produkce arabiky je možná pouze v nadmořské výšce nad 1500 m, přičemž pěstování v těchto nadmořských výškách je spojeno s různými problémy, ale jen díky těmto podmínkám lze vypěstovat opravdu kvalitní kávu, která se rozvíjí do opravdové chuťové plnosti. Káva z Kostariky je jemné až hedvábné chuti s úžasnou vůní. Káva je vhodná pro milovníky hořkosladké čokolády podbarvena jemně kyselou chutí.

Věděli jste, že…?

Káva, která neodpovídá vysokým kvalitativním nárokům, je označována modrým potravinářským barvivem a prodává se pouze na domácím trhu.

Tip:

Zážitek pro skutečné gurmány.

 

COLOMBIA

kolumbie Káva

Kolumbie je v současné době druhým největším producentem kávy na světě. Význam tohoto odvětví pro celé národní hospodářství se odráží ve vysoké kvalitě a péči, která je věnována pěstování kávy. V mnoha oblastech s rozdílným mikroklima dozrávají plody kávovníku během různého období a je tak umožněn jejich sběr během celého roku. Pro tuto kávu je typické výrazné aroma s kořenitými tóny a ovocnou vůní. Bohatá chuť se smetanovým nádechem a celkově velmi harmonický profil podpořený decentní kyselostí dotvářejí její unikátní charakter a řadí kolumbijské kávy k tomu nejlepšímu, co lze na světových plantážích najít. Velmi kvalitní jakostní profil je podpořen i nákladnější mokrou metodou zpracování, která je však mnohem šetrnější k samotným kávovým zrnům a umožňuje zachovat jejich vysokou kvalitu.  

Věděli jste, že…?

Péče, kterou v Kolumbii věnují pěstování kávy a dosažení vysoké kvality úrody vyústila v pravidelné kontroly všech automobilů  přijíždějících do země a jejich následnou důkladnou dezinfekci.

Tip:

Káva se vyznačuje hedvábnou a velmi aromatickou, silnou a neporovnatelnou chutí. Je vhodná zejména pro přípravu espressa a turecké kávy.

 

KENYA

keňa káva

Keňa patří k nejvýznamnějším pěstitelům a vývozcům kávy na světě. Káva se v této zemi pěstuje ve vysokých nadmořských výškách, což zaručuje vysokou kvalitu kávových zrn. Významné plantáže produkující velmi kvalitní odrůd arabiky lze nalézt zejména v okolí sopky Kilimandžáro. Důraz na kvalitu pěstování a zpracování je patrný i v celkovém složení produkce, kdy na kvalitnější arabiku připadá 99% celkového objemu a na méně kvalitní odrůdy robusty pouhé 1%. Keňská káva je proslulá svojí komplexností a pronikavou vytříbenou aciditou, avšak s čistým harmonickým profilem a celkovou vyvážeností. U keňských káv se můžeme setkat s širokým spektrem chuťových profilů závislých na konkrétním stupni pražení. Setkat se tak můžeme s nejrůznější ovocnou chutí pomerančů, citrusů a mandarinek, ale i pocítit jemný závan čokolády či sladkých třešní. Plné tělo je zde v jedinečném souladu se silnějším jemně kořenitým aroma.

Věděli jste, že...?:

Vzhledem k tomu, že v Keni je kladen důraz na vysokou kvalitu sběru a očesávány jsou pouze zralé plody, často se stává, že jednotlivé výsadby se musí opakovaně pročesávat (někdy až sedmkrát za sebou…).

Tip:

Výrazný chuťový profil tuto kávu předurčuje stát se součástí směsí servírovaných po jídle.

 

GUATEMALA

guatemala káva

Vzhledem k výborným podnebným podmínkám je chuť guatemalské kávy tak zajímavá a vyvážená, že je odborníky často řazena mezi nejlepší kávy světa. Káva se v Guatemale pěstuje v 8 hlavních regionech, přičemž 5 z nich jsou pohoří sopečného původu.  Kávové plantáže rozprostírající se na vulkanických pohořích jsou zakládány v nadmořské výšce 300 až 2200 m. n. m. Káva z horských oblastí se vyznačuje především ušlechtilým zrnem a znamenitou kvalitou. Její chuť je jemně aromatická připomínající tropické ovoce, které si pohrává s chutí čokolády. Vyvážené tělo spolu s nezapomenutelnou vůní kvítí a grepů, dělá z pití této kávy nezapomenutelný zážitek.

Věděli jste že …?

Jezuité přepravili kávovník do Guatemaly již v roce 1750, avšak jen jako okrasnou rostlinu. Teprve v roce 1868 se Guatemalská vláda rozhodla využít kávovník jako primární plodinu pro export do Evropy a rozdala tamějším farmářům více než milión semen kávovníku.

Tip:

Kávu doporučuje pro začátek dne k ranním novinám a snídani.

 

SUMATRA - INDONÉSIE

indonesie káva

Hledáte-li dokonalou kávu s výrazným, plným a hladkým tělem, pak nehledejte dále. Dobré vyzrání před pražením vytváří její specifickou chuť, která je bez jakékoliv kyselosti, takže intenzitu chuti si můžete náležitě vychutnat. Káva má neobyčejnou hloubku a komplexní opojnou vůni. Její dominantou je zemité aroma, které Vám umožní vychutnat koncentrované kořenité a bylinné tóny.

Věděli jste, že …?

Sumaterská káva se pěstuje na více než 13 000 ostrovech a že většina produkce pochází z malých a nezávislých farem, přičemž poskytuje práci více než 11 milionům lidem.

Tip:

Pro milovníky kávy s mlékem je tato káva jednou z nejvhodnějších voleb, protože minimálně mění její charakter.

Nahoru